Απευθύνεται κυρίως σε ψυχολόγους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Άλλοι επαγγελματίες που μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση είναι διαιτολόγοι/διατροφολόγοι και παιδίατροι.
Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν μία κατηγορία ψυχικών διαταραχών με σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των ασθενών. Η Γνωσιακή – Συμπεριφορική προσέγγιση αποτελεί μια από τις πιο τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές θεραπείες για τις διατροφικές διαταραχές, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της σχέσης του ατόμου με το φαγητό, την ενίσχυση της αυτο-εικόνας του και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του. Πρόκειται για μια θεραπευτική προσέγγιση δομημένη, βραχείας διάρκειας και εστιασμένη στο παρόν, που αποσκοπεί στο να αλλάξει δυσλειτουργικά μοτίβα σκέψης και συμπεριφοράς που σχετίζονται με το φαγητό.
Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να εφαρμόζουν τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) για την αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών, όπως η Ψυχογενής Ανορεξία, η Ψυχογενής Βουλιμία και η Διαταραχή Επεισοδιακής Υπερφαγίας.
Το σεμινάριο παρέχει θεωρητική κατάρτιση, κλινικά παραδείγματα καθώς και πρακτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καθημερινή κλινική πρακτική.
Η εκπαίδευση θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες:
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις ημερομηνίες 27/09, 28/09, 04/10, 05/10 2025.
Το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης (27/09 & 28/09), αφορά εισαγωγή στις Διατροφικές Διαταραχές και στην ΓΣΘ προσέγγιση όπου θα καλυφθούν, μεταξύ άλλων, οι εξής θεματικές:
Στο δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης (04/10 & 05/10) θα συζητηθούν παρεμβάσεις στο γνωσιακό-συμπεριφορικό μοντέλο και θα διεξαχθεί το βιωματικό μέρος της εκπαίδευσης. Οι θεματικές θα περιλαμβάνουν:
Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν ηλεκτρονικά το εκπαιδευτικό υλικό μετά από τις εισηγήσεις.
Κανονισμός διαδικτυακής παρακολούθησης
Στο τέλος της εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Για την χορήγηση της βεβαίωσης είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 80% των συνολικών ωρών της εκπαίδευσης, η επιτυχής ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στα πλαίσια των εισηγήσεων, καθώς και η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.
Για εγγραφές έως 15/09 €190
Για εγγραφές από 16/09 €230
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.
Υποστηρίζεται πληρωμή σε δόσεις. Σχετική ενημέρωση αποστέλλεται μετά την συμπλήρωση της φόρμας αίτησης συμμετοχής.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων & οριστικοποίησης συμμετοχών.
Για εγγραφές, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής στο link:
https://dikepsy.gr/etn/cbeating/ και το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας https://dikepsy.gr/ για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ 698 8080383.
Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Διεπιστημονική & Ερευνητική Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Παιδιών και Ενηλίκων) φέρει επίσημη άδεια πιστοποίησης ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (Κε.Δι.Βι.Μ. 1) από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Άδειας: 2101592).
Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ αποτελεί τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (European Association for Psychotherapy, EAP Membership Number: Μ-1000041) και είναι συνεπώς προσαρμοσμένο στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις και ακολουθεί τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας.
To ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχαναλυτικών Ψυχοθεραπειών (European Confederation of Psychoanalytic Psychotherapies, ECPP) της οποίας αποτελεί πιστοποιημένο εκπαιδευτικό φορέα (Accredited Psychoanalytic Training Institute, APTI).
Το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ έχει λάβει πιστοποίηση από την Βρετανική Ένωση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (British Association for Counselling and Psychotherapy – BACP Organisational Membership Number: 275339.) Ως πιστοποιημένος φορέας της BACP, το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ αποτελεί μέλος του τμήματος της ομάδας των Ενηλίκων και της ομάδας των Παιδιών και Εφήβων του φορέα.