Περιγραφή
Πως να μειώσετε το ποσοστό της πρόωρης διακοπής και να επιτύχετε ως θεραπευτές;
Οικοδομώντας την Πρώτη Συνεδρία και καλλιεργώντας την Δέσμευση και την Εμπιστοσύνη στη Θεραπευτική Διαδικασία.
Στόχος Σεμιναρίου
Το σεμινάριο είναι κυρίως βιωματικό και απευθύνεται καταρχάς σε όσους – νέους και έμπειρους θεραπευτές – επιθυμούν να μειώσουν το ποσοστό πρόωρης εγκατάλειψης από την θεραπευτική – συμβουλευτική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη συνεδρία ψυχοθεραπείας είναι καθοριστική για την επιτυχία της θεραπευτικής διαδικασίας.
Αυτή η κομβική στιγμή απαιτεί κάτι περισσότερο από κλινική εμπειρία. Απαιτεί μια διαφοροποιημένη προσέγγιση για την οικοδόμηση σχέσεων και εμπιστοσύνης. Μέσα από αυτό το βιωματικό σεμινάριο αναγνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε τους παράγοντες που συντελούν στην διακοπή από την πλευρά του πελάτη, κατανοώντας τις προκλήσεις στην πρώτη συνεδρία και αναπτύσσοντας στρατηγικές συνεργασίας και δέσμευσης.
Κάλυψη βασικών και πρακτικών θεμάτων σεμιναρίου
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα είναι σε θέση να γνωρίζουν:
- πως γίνονται οι διαδικτυακές συνεδρίες
- πως αντιμετωπίζουμε ακυρώσεις τελευταίας στιγμής
- νομικά θέματα σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων
- πως προσεγγίζουμε ένα πρόβλημα-αίτημα και πως το διαμορφώνουμε
- πως διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις και περιπτώσεις
- πως λειτουργεί το θεραπευτικό συμβόλαιο
- τρόπους – δεξιότητες επικοινωνίας
- πως αντιμετωπίζουμε την αρχική αντίσταση κα.
Διάρκεια:
Το πρόγραμμα εκτείνεται σε δύο συναντήσεις. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μη εργάσιμες ημέρες – αποκλειστικά Σάββατο και Κυριακή- και έχουν συνολική διάρκεια 14 ώρες.
Σάββατο & Κυριακή 10:00-17:00
Παρακολούθηση
Το Σεμινάριο διεξάγεται δια ζώσης. Είναι απαραίτητη αυστηρά η παρουσία των συμμετεχόντων και στις δύο ημέρες των συναντήσεων για την απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης.
*Δεν δίνεται η δυνατότητα βιντεοσκόπησης των εισηγήσεων.
Εισηγητής
Μικές Μάριος: M.Sc στην εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία – University of Central Lancashire, M.Sc. στην στη Ψυχολογία του Παιδιού και της Ανάπτυξης – University of Central Lancashire, Πτυχίο Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πτυχίο Εργοθεραπείας από την Σχολή επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ”, Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικών Δεξιοτήτων Στην Ψυχοπαθολογία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΥΛΗΣ» – Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών & Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, Ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία – Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, Ειδίκευση στη Διαλεκτική Συμπεριφοριστική Θεραπεία – Ελληνική Εταιρεια Έρευνας της Συμπεριφοράς, Ειδίκευση στην Θεραπεία της Συμπεριφοράς, Μετεκπαίδευση στην Ψυχοεκπαίδευση Γονέων – Μέθοδος Cygnet. Μετεκπαίδευση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση – Sensory Integration, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρων Θεραπειών – Εποπτεία περιστατικών, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κύριο Μικέ Πατήστε εδώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με μέγιστο αριθμό σπουδαστών τα 20 άτομα.
Κόστος συμμετοχής:
120 ευρώ
*το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές του Κέντρου μας